Här är lite fakta om oss..

Brunna Danssportklubb är en ideell idrottsförening som föddes en kväll i november 1992. Vi var ett gäng entusiaster som tyckte att det här med dans var det roligaste som fanns. Vi bildade en styrelse och anmälde oss till Svenska Danssportförbundet/Riksidrottsförbundet. Här hittar du klubbens Stadgar.
Varje lördag tränades det i Brunnaskolans gymnastiksal i Kungsängen och på våren -94 vågade några av oss ställa upp i buggtävlingar. Vi växte i takt med framgångarna och pricken över iet blev 1996, året då vi fick ett Svenskt Mästerskap i bugg.

Socialdans/Motionsdans är den största verksamheten i klubben då c:a 80% av medlemmarna ägnar sig åt dansen för att det är så "himla kul" och dessutom ger en bra motion. Den sociala delen skall inte underskattas. Det är en hel del ensamma människor som funnit att de plötsligt fått en massa vänner, bekanta och dessutom en hobby genom dansen. Klubben har minst en motionsdans i veckan för medlemmar. Att gå ut gemensamt och dansa till levande musik hör också till.

Tävlingsdansen är ytterligare en dimension i dansen som kryddar tillvaron för de som vill lite mer än bara motionera. Att tävla i Bugg behöver inte vara så pretentiöst och allvarligt som det låter, det kan faktiskt vara kul. Beroende på vilken ambition man själv har.

Vi har egna välutbildade instruktörer och de danser vi i huvudsak har kurser i är Bugg, Foxtrot och Boogie-Woogie. Men ibland anordnar även kurser i andra danser, som tex  Lindy Hop, Salza, Jive, Tango m m.

BrunnaSnurren heter vår nationella danstävling som vi brukar anordna varje år. År 2000 hade vi den första tävlingen.

Dansfester försöker vi anordna två gånger per år, till levande musik. Här en lista på dansband vi haft genom åren. Listan

Vårt motto är: Vi sprider dansglädje, vi har roligt tillsammans. Häng med du också !


Brunna Danssportklubb i pressen !
Här finns inscannade artiklar om oss, från lokaltidningen genom åren. klicka här


Brunna Danssportklubb i reklamtv !
2001 var vi med i  en reklamfilm för Pharmacia. Den spelades in i Finnstasalen i Bro.
Det tog 12 timmar att spela in dessa 20 sek !! Se den här