Brunna Danssportklubb är en ideell idrottsförening som föddes 20 november 1992.

 Anslutna till:
Stockholm-Upplands DFStockholmsidrottenRiksidrottsförbundet,  Svenska Danssportförbundet,  Sörmlandsidrotten,  Upplands Idrottsförbund,  World Country Line DanceSport Federation,  World DanceSport Federation,   World Rock and Roll Confederation,  World Swing Dance Council

Vi var ett gäng entusiaster som tyckte att det här med dans var det roligaste som fanns. Vi bildade en styrelse och anmälde oss till Svenska Danssportförbundet/Riksidrottsförbundet med namnet Brunna Buggklubb ”Brunnabuggarna” Här är våra stadgar Stadgar_BDK

Ryktet spred sig, fler och fler kom till  Brunnaskolans gymnastiksal i Kungsängen på lördagarna och tränade

Några av oss gick instruktörsutbildning i Bugg och även barndansutbildning hos MIC-Team och 1993 började vi hålla egna kurser i bugg. Vi hade kurser i Lillsjöskolan, Soldathemmet, Hembygdsgården, Bergaskolan i Kungsängen. I Råbyskolan i Bro, även på Knarrbacken i Bålsta. Vi hade även företagskurser.

1994 klev vårt första tävlingspar ut på tävlingsgolvet.

Vi växte i takt med framgångarna och pricken över iet blev 1996, året då vi fick ett Svenskt Mästerskap i bugg. (se fotoalbum)

2001 ändrade vi namnet till Brunna Danssportklubb eftersom vi hade andra danser än Bugg på schemat
2006 tvingades vi lämna Upplands-Bro i brist på lokaler. Vi flyttade all verksamhet till Ulvsättraskolan i Kallhäll, innan vi hösten 2013 byggde vår nuvarande lokal, Brunnahallen i Veddesta i Järfälla.

Flera andra klubbar har bildats av aktiva ledare som hoppat av från oss, som Bromma Sportdansklubb, Klacken, Halva Steget, Danskonsulten.

Socialdans/Motionsdans är den största verksamheten i klubben då c:a 80% av medlemmarna ägnar sig åt dansen för att det är så ”himla kul” och dessutom ger en bra motion. Den sociala delen skall inte underskattas. Det är en hel del ensamma människor som funnit att de plötsligt fått en massa vänner, bekanta och dessutom en hobby genom dansen. Klubben har minst en socialdans i veckan för medlemmar. Att gå ut gemensamt och dansa till levande musik hör också till.

Tävlingsdansen är ytterligare en dimension i dansen som kryddar tillvaron för de som vill lite mer än bara motionera. Att tävla i Bugg behöver inte vara så pretentiöst och allvarligt som det låter, det kan faktiskt vara kul. Beroende på vilken ambition man själv har.

Vi har egna välutbildade instruktörer och de danser vi i huvudsak har kurser i är Bugg,  Fox. Men ibland anordnar vi även kurser i andra danser, som tex  Lindy Hop, West Coast Swing, Jive, Tango, Boogie-Woogie m m.

BrunnaSnurren heter vår nationella danstävling. År 2001 hade vi den första tävlingen i Kungsängens Sporthall.

Dansfester försöker vi anordna varje år, till levande musik. Här en lista på dansband vi haft genom åren.

1994 – 2006 gav vi ut vår klubbtidning Bugg-Tugg, Här finns alla inskannade nummer

Brunna Danssportklubb i pressen ! Här finns inscannade artiklar om oss, från lokaltidningen genom åren. Brunna i Pressen

Brunna Danssportklubb i reklamtv !
2001 var vi med i  en reklamfilm för Pharmacia. Den spelades in i Finnstasalen i Bro.
Det tog 12 timmar att spela in dessa 20 sek!  Se den här

Vårt motto är: Vi sprider dansglädje, vi har roligt tillsammans. Häng med du också